“Heeft Union veel punten gekost, tegen Standard en Anderlecht bijvoorbeeld”

“Heeft Union veel punten gekost, tegen Standard en Anderlecht bijvoorbeeld”

Vandaag om 15:15

Peter Vandenbempt zag Union SG in eigen huis met 3-0 winnen van KV Kortrijk. De analist vraagt zich af of de vice-kampioen van de Jupiler Pro League nu echt vertrokken is. Vandenbempt stipt het gebrek aan efficiëntie aan bij Union.

Vandenbempt vraagt zich af of Union nu echt vertrokken is in de Jupiler Pro League. “Dat valt nog te bezien natuurlijk. Maar het heeft zich eindelijk beloond voor een goeie prestatie. Want dat schrijnende gebrek aan efficiëntie in augustus en september heeft toch al veel punten gekost”, deelt Vandenbempt via Sporza.

Vandenbempt geeft drie voorbeelden waarin het voor Union ontbrak aan efficiëntie. “Tegen Anderlecht en Standard, bijvoorbeeld. En misschien ook een mooie stunt vorige week tegen het Fenerbahçe van José Mourinho. Dat had zeker gekund”, geeft Vandenbempt aan.

Vandenbempt vond KV Kortrijk niet goed voor de dag komen en zag dat Union opnieuw moeite had om veel kansen te verzilveren. “Maar goed, voor de gemoedsrust is het alvast prima. Zeker met donderdag al een belangrijke thuiswedstrijd tegen Bodo/Glimt en het duel met Club Brugge op zondag komt dat toch zeer van pas”, aldus Vandenbempt.

Vandenbempt sluit als volgt af over Union in de Jupiler Pro League. “En dit moeten we er ook bijzeggen, want alles klit bij elkaar achter KRC Genk: ondanks dat schrijnende gebrek aan doelpunten, is Union toch gewoon mee met het peloton”, besluit Vandenbempt.