Vandenbempt zet zijn vraagtekens na Antwerpse derby Antwerp - Beerschot

Vandenbempt na Antwerpse derby: "Enkel in voetbal, vooraf misdrijf aankondigen"

Vandaag om 10:46

Peter Vandenbempt heeft geen goed woord over voor de manier waarop de Antwerpse derby ten einde kwam. De derby tussen Royal Antwerp FC en Beerschot werd gestaakt na misdragingen van een gedeelte van de supporters. Vandenbempt zet zijn vraagtekens over de manier waarop dit allemaal tot stand is gekomen.

Vandenbempt noemt voetbal uniek in de manier waarop er wordt omgegaan met dreigementen zoals voor de Antwerpse derby. “Enkel in het voetbal is het mogelijk dat je vooraf een misdrijf aankondigt en dat de bevoegde instanties je toch ongehinderd naar de bewuste plek laten gaan om het ook nog te kunnen uitvoeren”, deelt Vandenbempt via Sporza.

“Als ik nu pakweg vorige donderdag had aangekondigd dat ik zondag met een paar vrienden naar het Koning Boudewijnstadion zou gaan en de Heizel in brand zou steken als de homilie van de paus mij niet beviel, denk je dat ik dan zondag rustig op mijn plek had gezeten met een bivakmuts? Ik denk het niet. Maar in het voetbal kan het blijkbaar wel, met alle gevolgen vandien”, besluit Vandenbempt.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.