Degryse vol onbegrip na Antwerpse derby

Degryse na Antwerpse derby: “Ik kan alleen diep zuchten van onbegrip”

Vandaag om 07:32

Marc Degryse zag de Antwerpse derby tussen Royal Antwerp FC en Beerschot op de Bosuil volledig ontsporen. Degryse vraagt zich af hoe het kon dat de supporters van Beerschot toch de verplaatsing mochten maken.

Degryse begrijpt er niets hoe de Antwerpse derby uiteindelijk volledig uit de hand liep. “Als ik het moet hebben over het stopzetten van de Antwerpse derby, kan ik alleen maar eens diep zuchten van onbegrip. Hoe is het mogelijk dat het stadsbestuur in samenspraak met de Pro League toeliet dat Beerschot-supporters de verplaatsing mochten maken?”, citeert Het Laatste Nieuws Degryse.

Degryse geeft aan dat er duidelijke signale waren waardoor de veiligheid niet kon worden verzekerd. “Eenmaal er signalen zijn dat de veiligheid niet kan verzekerd worden, moeten toch maatregelen getroffen worden? Het verhuizen van de interland tegen Israël van de Heizel naar Hongarije is een voorbeeld, weliswaar met politieke achtergrond, maar ook in Nederland grijpt men de laatste tijd veel doortastender in onder dergelijke omstandigheden”, besluit Degryse.