VP 11: Antwerp haalt stevig uit, KRC Genk heeft nieuwe publiekslieveling

Vandaag om 13:00

Speeldag 9 bracht heel wat spektakel in de Jupiler Pro League. Niet alle matchen werden uitgespeeld, maar we kwamen toch makkelijk aan elf uitblinkers.

Moeilijke avond voor Club Brugge
Club Brugge moest op Sporting Charleroi lang met zijn tienen spelen. De thuisploeg kreeg dan ook heel wat kansen, maar Simon Mignolet kon zich onderscheiden.

Fadiga laat zich opmerken
De Antwerpse derby duurde maar 75 minuten, maar Zeno Van Den Bosch stond alvast pal in de verdediging. Hij gaf zo goed als niets weg tegen de Ratten. Ook Koki Machida groeit weer naar zijn beste niveau toen bij Union.

Bij Westerlo zette Bryan Reynolds een puike wedstrijd neer op Sclessin. Bij KAA Gent staat Noah Fadiga misschien wel voor het seizoen voor de doorbraak. Hij zorgde voor dreiging op zijn flank én pikte een goaltje mee.

Gewisseld aan de rust
Het is bij Antwerp een plezier om naar Tjaronn Chery te kijken. Met zijn geweldige traptechniek zorgde hij weer voor twee goals. Ook Hans Vanaken maakte het verschil, maar zijn doelpunt leverde maar één puntje op.

Bij Anderlecht was het opvallend dat Yari Verschaeren aan de rust werd gewisseld. Hij was bij de beteren en gaf een loepzuivere assist voor 0-2, die wel werd gemist. Zijn vervanger Ashimeru deed het duidelijk niet beter.

Frigan bloeit open
Bij Union is Franjo Ivanovic de nieuwe revelatie. Hij maakte eindelijk zijn eerste doelpunt. Matija Frigan werd vorig seizoen als flop gezien bij Westerlo, maar wist die reputatie meer en meer uit.

Het woord supersub is uitgevonden voor Hyeon-gyu Oh. Met twee goals kon hij KRC Genk helpen aan een gevleide zege tegen KV Mechelen.