KRC Genk koploper na winst tegen KV Mechelen

'Genk is titelfavoriet nummer één, maar praten over de titel is nog veel te vroeg'

Vandaag om 11:38

    KRC Genk heeft opnieuw goede zaken gedaan in de Jupiler Pro League. De ploeg van Thorsten Fink wist, met hakken over de sloot. Hierdoor blijft de voorsprong op nummer twee Royal Antwerp FC nog steeds zes punten. Floris Rademaker en Vincent Haegeman bespreken de titelkansen van Genk in Tijd voor Voetbal, de voetbalpodcast van VoetbalPrimeur.be. 

    Genk is op dreef in de huidige competitie. Met 22 punten uit de eerste negen wedstrijden, mogen de Limburgers zich nog altijd de koploper van de Belgische competitie noemen. Door een laat doelpunt van Hyeon-Gyu Oh na een foutje van Ortwin De Wolf, is de volgende discussie ontstaan: Heeft Genk het geluk van de kampioen?

    Volgens Rademaker en Haegeman was het een correcte beslissing van scheidsrechter Jasper Vergroote om de bal, na een handsbal van Mechelen, op de stip te leggen. "Er wordt veel te veel voor hands gefloten, maar dit vond ik er wel een. Het was heel licht maar hij raakte hem wel", zei Haegeman. 

    Genk heeft nu al zeven wedstrijden achter elkaar gewonnen en staat stevig bovenaan. Raing heeft dit seizoen slechts één keer verloren, namelijk tegen Oud-Heverlee Leuven. 

    'Genk heeft niet het geluk van de kampioen, Mechelen gaf het gewoon weg' 

    Rademaker en Haegeman willen nog niet praten over een kampioenschap voor Racing Genk. "Dan leg ik gelijk de link met een kampioenschap. Ik ben door bijvoorbeeld Club Brugge afgelopen seizoen echt verrast. Dus ik blijf ver weg hiervan. Maar als je dit soort overwinningen pakt, die zijn wel lekker meegenomen", zei Rademaker hierover. 

    Haegeman plaatste hier wél een kanttekening bij. "Het is veel te vroeg om te praten over een kampioenschap. Maar dit soort dingen gebeuren niet als toevallig in een slechte periode zit. Maar het was wel zo dat KV Mechelen het helemaal weggaf."