Beerschot distantieert zich van dreigende fans en vraagt om steun in derby

Vandaag om 20:31

Het stormt momenteel bij Beerschot. De ploeg heeft een dramatisch seizoensbegin achter de rug en de supporters zijn inmiddels in opstand gekomen. Er is hevig wat druk op de ketel en de club kwam inmiddels ook met een mededeling.

Daarin geeft de club aan de ontevreden supporters te begrijpen, maar geeft de club ook aan dat het er hard aan werkt om voor beterschap te zorgen. Het wil dan ook dat de fans achter de ploeg blijven staan. 'Beerschot staat bekend om zijn fanatieke en gepassioneerde aanhang, en die steun hebben we nu meer dan ooit nodig. Jullie zijn het kloppend hart van de club en dat zal altijd zo blijven', klinkt het.

Een deel van de aanhang dreigt tijdens de Antwerpse derby echter met protesten, die zelfs voor een staking van de wedstrijd zouden kunnen zorgen. 'Dit druist in tegen de waarden van onze club en het voetbal', is Beerschot duidelijk. 'Wij nemen hier nadrukkelijk afstand van en waarschuwen ook voor de ernstige en hoge boetes dit met zich mee kan brengen.'

Open training, vraag om steun
Daarop geeft de club nog aan dat het er alles aan zal doen om een goed resultaat neer te zetten in de Antwerpse derby en kondigt het ook een open training aan, komende zaterdag. 'Om de ploeg nog een laatste aanmoediging te geven, organiseert de club een open training en ontmoetingsmoment met de spelers', aldus Beerschot.

'We weten dat de club door woelige wateren vaart maar we hopen om allemaal samen Beerschot terug in de veilige haven te brengen. Het seizoen is nog lang en we zullen strijdvaardig blijven.'