Kuyt krijgt ondanks druk bij Beerschot steun: "De schuld ligt bij het bestuur"

Vandaag om 11:00
Laatste update: om 11:03

Het stormt momenteel bij Beerschot, waar de fans na het 0-3 verlies tegen STVV in opstand zijn gekomen en beterschap eisen. Onder meer Dirk Kuyt lijkt het slachtoffer te gaan worden, al zou een ontslag volgens Tijd voor Voetbal, de voetbalpodcast van VoetbalPrimeur.be, niet de juiste keuze zijn.

Met een 1 op 24 en dus ook een laatste plek in de stand heeft Beerschot een dramatisch seizoensbegin achter de rug. Degradatie vermijden lijkt nu al onmogelijk, wat voor veel fans een doorn in het oog is. Enkelingen trokken na de nederlaag tegen STVV zelfs de mixed zone in en gingen verhaal halen bij onder meer Kuyt.

"Lang zal hij het daar niet meer uitzingen", vreest Glenn Schrader in Tijd voor Voetbal. "Beerschot moet wel een oplossing vinden, maar zijn strijd bij Beerschot lijkt al gestreden", klinkt het.

Voor Daan Slingers en Michiel Vercauteren is het alvast duidelijk dat een ontslag van Kuyt niet de juiste beslissing zou zijn. "De nieuwe trainer zal ook geen spelersmateriaal hebben", oordeelt Slingers. "Maar er zit wel meer in deze ploeg dan dat er nu uitkomt", vindt Vercauteren. "Al heeft het ook nog niet helemaal meegezeten dit seizoen."

Voor Vercauteren is echter Kuyt niet de hoofdschuldige. "Je moet gewoon naar het bestuur kijken en de kern die daar loopt. Op sommige posities hebben ze gewoon niet genoeg kwaliteit. Om Kuyt nu de schuld te geven, is niet correct. En ik denk ook niet dat een andere trainer er meer kan uithalen", besluit hij.

Verder in Tijd voor Voetbal bespreekt men ook de nederlaag van Club Brugge tegen KAA Gent, de niet-bestrafte fout van Christian Burgess, de sterke prestaties van Vincent Kompany bij Bayern München, de potentiële nieuwe coach van RSC Anderlecht en nog veel meer.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.