Gullit over Feyenoord

'Over PSV maak ik me minder druk dan over zorgenkindje Feyenoord'

Vandaag om 08:15

Ruud Gullit maakt zich zorgen om Feyenoord. In zijn column voor De Telegraaf merkt de oud-topvoetballer op dat het verschil met vorig seizoen enorm groot is. De Rotterdammers hebben volgens Gullit 'erg veel stappen teruggezet'.

PSV en Feyenoord wisten in de eerste speelronde van de Champions League allebei geen indruk te maken. De Eindhovenaren, die met Rode Duivels Johan Bakayoko en Matteo Dams in de basis speelden, gingen met 3-1 onderuit bij Juventus. In De Kuip werd het 0-4 voor Bayer Leverkusen. 'Over PSV maak ik me minder druk dan over zorgenkindje Feyenoord', steekt Gullit van wal. 'Het verschil met vorig seizoen is zo groot, terwijl de aankopen ver verwijderd lijken te zijn van het niveau dat Feyenoord nastreeft dat ik me afvraag of ze hun schaduwelftal wel op orde hadden. In ieder geval is de selectie niet op orde en niet van Champions League-niveau.'

'Dat is zorgwekkend, want eigenlijk moet je na de voorbereiding klaar zijn voor het nieuwe seizoen', gaat Gullit verder. De oud-voetballer ziet dat Feyenoord en Brian Priske 'de boel tijdens het seizoen aan het repareren is' door de switch van 3-4-3 naar 4-3-3. 'De tijd die daarvoor nodig is, word je niet meer gegund. Zeker niet omdat het Legioen afgelopen jaren verwend is geraakt. Fans begrijpen misschien nog dat je in de Nederlandse situatie niet kan blijven doorgroeien, maar met deze valse start heeft Feyenoord wel erg veel stappen teruggezet.'

Feyenoord wist afgelopen speelronde in de Eredivisie met 2-0 te winnen van NAC. Na vijf duels staan de Rotterdammers vijfde met negen punten. In de Champions League staan Priske en co. na één duel op nul punten.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.