Vanhaezebrouck over het beleid van RSC Anderlecht in de JPL

HVH: “Als ik zie hoe ze bij RSC Anderlecht met mensen omspringen …”

23 september om 21:33

Hein Vanhaezebrouck is dieper ingegaan op het ontslag van Brian Riemer bij RSC Anderlecht. Volgens de oud-hoofdtrainer van KAA Gent, KRC Genk en Anderlecht, is in ieder geval de timing verkeerd. Vanhaezebrouck vraagt zich af of er ooit stabiliteit gaat komen bij Anderlecht.

Vanhaezebrouck noemt het ontslag van Riemer verkeerd getimed bij Anderlecht. “Omdat ze eind vorig seizoen niet het lef hadden dat al te doen”, citeert Het Nieuwsblad de voormalige hoofdtrainer.

Volgens Vanhaezebrouck is er niets veranderd bij Anderlecht. “Weer is er instabiliteit. Er zijn al zoveel mensen aan de kant geschoven – bestuurders, sportief directeurs, trainers, ex-spelers die plots raadgever werden – en met welk rendement? Ik vraag me af of ze zelf nog weten wat ze moeten doen”, aldus HVH.

Vanhaezebrouck krijgt vervolgens de vraag of het nog goed gaat komen bij Anderlecht. “Ik heb mijn twijfels. Toen ik zes jaar geleden werd ontslagen, moest Michael Verschueren, net in dienst, mij de boodschap brengen. Ik zei hem dat Anderlecht voor een lange periode van instabiliteit stond. Profetische woorden waren dat.”

Tot slot benadrukt Vanhaezebrouck dat zelfs een stunttransfer als Vincent Kompany geen verandering bracht voor Anderlecht. “Als ik zie hoe er met mensen wordt omgesprongen op Anderlecht, dan vraag ik me af wanneer die stabiliteit ooit zal komen”, besluit Vanhaezebrouck.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.