"Heel veel spelers van Anderlecht worstelen met een gebrek aan vertrouwen"

Vandaag om 12:16
Laatste update: om 12:52

David Hubert heeft niet voor de ommekeer gezorgd bij Anderlecht, dat ook niet kon winnen tegen Sporting Charleroi (0-0). Peter Vandenbempt vindt dat niet onlogisch. De problemen van Anderlecht liggen dieper.

"Enkel een naïeveling zou denken dat er een kentering zou komen in de match tegen Charleroi", aldus Vandenbempt bij Sporza. "We hadden die niet nodig om te weten dat de malaise bij Anderlecht dieper gegrond zit dan enkel (ex-)coach Brian Riemer. Je kan zo'n ommekeer wel zien als de relatie tussen spelers en trainer danig verziekt was en er een bevrijding volgt, maar dat was niet echt het geval."

De problemen van Anderlecht blijven dezelfde. "De opbouw achterin is dramatisch, er is een schrijnend gebrek aan diepgang in het elftal en heel wat veelbelovende aanvallen lopen spaak. Heel veel spelers worstelen ook met een gebrek aan vertrouwen, ondanks de goede wil. Wat mij betreft, is er wel een gebrek aan kwaliteit. Ik begrijp dat Anderlecht niet overhaast een nieuwe trainer wil kiezen, maar hij komt toch beter vandaag dan morgen."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.