'Anderlecht moet voor Geraerts gaan, maar hij moet passen voor die uitdaging'

Vandaag om 18:00
Laatste update: om 18:03

Na het mindere seizoensbegin heeft RSC Anderlecht afscheid genomen van coach Brian Riemer en moet het op zoek naar een nieuwe trainer. Onder andere Karel Geraerts wordt genoemd, maar bij Tijd voor Voetbal, de voetbalpodcast van VoetbalPrimeur.be, zijn er wat twijfels.

Het publiek van Anderlecht schreeuwde al weken om het ontslag van Riemer en kreeg afgelopen week ook waar het om vroeg. De Deen werd bedankt voor bewezen diensten, waardoor Jesper Fredberg nu op zoek moet naar een nieuwe trainer. Eén van de (grootste) kandidaten is Geraerts, die ook recent werd ontslagen bij Schalke 04.

"Als je kijkt naar het lijstje van trainers die nu beschikbaar zijn, moet Anderlecht wel denken aan Geraerts", begint Michiel Vercauteren. "Hij is dan misschien wel de beste optie. Hij heeft ook mooie resultaten neergezet bij Union en dat hij die stap naar Schalke 04 kon zetten, wil ook iets zeggen", geeft hij aan.

Al is het nog maar de vraag of het ook zover komt. Niet alleen moet er interesse zijn van Anderlecht in Geraerts, de trainer moet ook zelf de stap naar paars-wit zien zitten. "Dit is misschien ook niet de trein waarop hij moet springen", gaat Vercauteren verder. "Anderlecht moet wel voor Geraerts gaan, maar hij niet voor Anderlecht. Hij moet deze trein gewoon laten passeren en wachten tot er een ploeg van pakweg het niveau Club Brugge komt", klinkt het.

Geen Geraerts, wel andere pion?
Een nieuwe trainer lijkt echter nog niet voor meteen te zijn. Zo gaf Fredberg al aan dat hij zijn tijd zou nemen. "Maar hij moet toch al een opvolger in het vizier hebben", vraagt Daan Slingers zich af. "Fredberg heeft de slechte wedstrijden onder Riemer toch ook gezien? Dan zou je al moeten weten dat het niet goed zit en je beter hebben voorbereid. Het lijkt wel alsof hij altijd achter de feiten zit aan te hollen", klinkt het.

"Het is natuurlijk ook maar de vraag wie Anderlecht überhaupt kan halen", geeft Glenn Schrader nog mee. "Anderlecht heeft misschien nog wel een grote naam, maar er zijn niet veel trainers die ook zin zullen hebben in die uitdaging", klinkt het. "Misschien is Besnik Hasi wel een oplossing, want die doet het lang niet slecht bij KV Mechelen en wou er afgelopen zomer aanvankelijk ook vertrekken."

"Sinds zijn eerste periode bij RSC Anderlecht, waarmee hij toen ook wel kampioen werd, heeft hij ook stappen gezet", gaat Slingers verder. "Al zou ik het toch bizar vinden moest dat toch een optie zijn", klinkt het. "Er is iemand die bij Anderlecht past, maar die hebben ze drie jaar geleden ontslagen", doelt Slingers op Vincent Kompany. "Op het moment dat Anderlecht wordt weggespeeld door Genk, zet hij met Bayern München een record neer in de Champions League. Veel symbolischer kan het niet en het is een schande dat Kompany geen trainer meer is van Anderlecht", besluit Slingers.

Verder in Tijd voor Voetbal bespreekt men ook de nederlaag van Club Brugge tegen KAA Gent, de niet-bestrafte fout van Christian Burgess, de sterke prestaties van Vincent Kompany bij Bayern München en nog veel meer.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.