Gumienny: “Burgess, wéér hij, hoe kun je zoiets in godsnaam missen?”

Ex-arbiter Gumienny: “Burgess, wéér hij, hoe kun je zoiets in godsnaam missen?”

Vandaag om 10:54

Serge Gumienny, de voormalige arbiter, heeft zich zeer verbaasd over het feit dat Christian Burgess niet bestraft is met een rode kaart bij Standard – Union SG. De match eindigde in 0-0, maar volgens Gumienny had Burgess een rode kaart moeten krijgen.

Gumienny zag dat Burgess duidelijk en meerdere malen aan het truitje ging hangen van Soufiane Benjdida, terwijl de weg naar het doel openlag.  “Christian Burgess, wéér hij, die voor de zoveelste keer ontsnapt aan een rode kaart. Voor mij had dit altijd rood moeten zijn. Een flagranter voorbeeld van een fout op een doorgebroken speler ga je niet vinden. Dan vraag je jezelf toch af hoe ze zoiets in godsnaam kunnen missen”, citeert Het Belang van Limburg Gumienny.

Gumienny begrjipt er ook niets van waarom de VAR weigerde om tussen te komen bij de situatie van Burgess tijdens Standard – Union. “Een speler waar we intussen toch van weten dat hij niet vies is van dit soort acties. Niet dat ze hem extra moeten viseren, maar die man moet toch op de radar staan van onze scheidsrechters? Ik vind het onbegrijpelijk dat hij weer maar eens ontsnapt aan zijn verdiende loon. Hij blijft er maar mee wegkomen.”

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.