'Het was een hold-up van KAA Gent, Club Brugge moet nog niet panikeren'

Vandaag om 14:00
Laatste update: om 14:12

Club Brugge ging zondag pijnlijk onderuit tegen KAA Gent en verloor in eigen huis met 2-4. De tweede nederlaag op rij (Champions League) inclusief, maar volgens het panel van Tijd voor Voetbal, de voetbalpodcast van VoetbalPrimeur.be, betekent dat nog niet dat men ook moet panikeren bij Blauw-Zwart.

Club Brugge kende een moeilijk seizoensbegin en heel even kwam Nicky Hayen ook onder vuur, maar de Bruggelingen wisten zich te herpakken en vier keer op rij te winnen in de JPL. De voorbije week liep het dan weer een pak minder met nederlagen tegen Borussia Dortmund (0-3) en KAA Gent (2-4).

"Een echt verdiende nederlaag tegen KAA Gent was het toch niet", begint Glenn Schrader. "Bij Gent had men toch wel wat geluk", geeft hij aan. "Je hebt ook zo van die wedstrijden die een hold-up worden genoemd", gaat Daan Slingers verder. "Gent heeft ook amper drie keer op doel geschoten en ook vier keer gescoord. Dan kan je zeker spreken van een hold-up."

Al is er volgens Slingers toch wel een (kleine) reden tot zorgen bij Club Brugge. "Het speelt al weken de eerste twintig à dertig minuten goed voetbal en zakt dan in elkaar. Dat was tegen Gent ook het geval", klinkt het.

Een probleem, maar geen paniek
Club Brugge kan met een vierde plek in de stand, met zes punten achterstand op leider KRC Genk, ook niet meteen spreken van een goede seizoensstart. "Het doet het zelfs slechter dan vorig jaar, toen het twee punten meer had gepakt in acht wedstrijden. Dat is toch zorgwekkend", vindt Slingers.

Maar paniek moet er volgens Slingers ook niet zijn. "Ze slikken in twee wedstrijden nu wel zeven tegendoelpunten, maar je kan ook niet zeggen dat ze slecht bezig zijn", geeft hij aan. Volgens Michiel Vercauteren is er bij de landskampioen dan ook geen reden tot zorgen. "Op de lange termijn maak je je over Club Brugge toch geen zorgen?"

"Het is beter dat je nu, voor de Play-Offs, op deze manier twee keer onderuit gaat dan dat je punten pakt op de manier die RSC Anderlecht nu doet", gaat hij verder. "Want op lange termijn ben je daar niks mee", klinkt het. "Club Brugge heeft ook de kern om zich geen zorgen te maken. Bij Club Brugge moeten ze nu niet in paniek slaan. Het draait er helemaal niet slecht, maar het zit gewoon niet mee", besluit hij.

Verder in Tijd voor Voetbal bespreekt men ook het ontslag van Brian Riemer en diens potentiële opvolger bij RSC Anderlecht, de niet-bestrafte fout van Christian Burgess, de sterke prestaties van Vincent Kompany bij Bayern München en nog veel meer.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.