Wilmots door het stof: 'Communiceerde schabouwelijk'

'Aanstelling Wilmots was populistische zet, ontslagvergoeding ruim één miljoen euro'

Vandaag om 15:07

Schalke 04 heeft haar Belgische link grotendeels doorgeknipt. Zowel Karel Geraerts als Marc Wilmots kregen hun C4 na een zwakke competitiestart. Die laatste was pas sinds januari aan de slag bij zijn grote liefde. In die periode drukte hij eigenlijk nauwelijks zijn stempel.

Als hoofdtrainer was Geraerts uiteraard de eerste schietschijf van de critici, maar ook sportief directeur Wilmots treft schuld. Het Nieuwsblad schetst geen al te fraai beeld van zijn beleid. Zo 'communiceerde' Wilmots 'schabouwelijk', schrijft de krant letterlijk. 'Het icoon van Schalke verwees voortdurend naar zijn samenwerkingen met sterren als ­Hazard en De Bruyne, waarmee hij deed uitschijnen dat hij meer dan genoeg kwaliteiten had om een Duitse tweedeklasser te helpen, maar in werkelijkheid was zijn impact amper zichtbaar.'

Op enkele transfers na kon Wilmots dus weinig meerwaarde bieden voor Schalke. Meer dan zijn naam bracht de oud-Rode Duivel niet mee naar Gelsenkirchen. 'Gefluisterd wordt dat zijn aanstelling negen maanden geleden vooral een populistische zet was', aldus HLN. Die Königsblauen hebben er nu nog een kopzorg bij: zijn ontslagvergoeding. Die ligt naar verluidt boven één miljoen euro. Waar de toekomst van Wilmots nu ligt, is koffiedik kijken.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.