De tv-gids van deze week: Europa League en twee derby's

De tv-gids van deze week: Europa League van start, derby in Antwerpen en Madrid

Vandaag om 16:00

In het zog van de Champions League trekt deze week ook de Europa League zich weer op gang, mét twee Brusselse vertegenwoordigers. In het weekend is het vervolgens weer uitkijken naar heel wat actie in binnen- en buitenland. Om maar te zeggen: ook ditmaal zal het tv-overzicht van VoetbalPrimeur.be goed van pas komen!

Daar is de Europa League
De UEFA had (nog maar eens) een lumineus idee. De openingsspeeldag van de Champions League, Europa League en Conference League wordt uitgesmeerd over drie weken, zodat elk toernooi haar plekje in de schijnwerpers krijgt. Deze week is het de beurt aan het tweede toneel. In de (eveneens hervormde) Europa League ontvangt het geplaagde RSC Anderlecht in eigen huis Ferencvaros, terwijl Union Saint-Gilloise naar de heksenketel Fenerbahçe trekt. Een uitgelezen kans op wraak voor de uitschakeling van vorig seizoen in de Conference League.

Het beste van over de landsgrenzen …
De Premier-League-topper tussen Manchester City en Arsenal FC (2-2) maakte veel los. Over het Kanaal is het echter al opnieuw snakken naar enkele nieuwe mooie afspraken, zoals Newcastle - Manchester City en Tottenham - Manchester United. Maar het is niet al Engeland wat de klok slaat. Het epicentrum ligt dit weekend in Madrid, waar zondagavond de stadsderby tussen Atlético en Real geboekt staat. Ook voetbalminnend Duitsland houdt de adem in, een dag eerder al. Vincent Kompany krijgt zijn eerste grote test als Bayern-coach, want luis in de pels Bayer Leverkusen komt over de vloer.

… en dicht bij huis
De Jupiler Pro League gaat evenzeer onverstoord verder. Topduels staan er niet op het programma, maar dat hoeft de pret niet te drukken. Donderdag is er al een voorsmaakje met het inhaalduel tussen Cercle Brugge en KAA Gent. Titelverdediger Club Brugge komt vrijdagavond al in actie. Het bezoek aan Sporting Charleroi valt niet te onderschatten. De affiche die het meest tot de verbeelding spreekt, is die van zondagmiddag. Gezien de rangschikking trekt K. Beerschot V.A. misschien wel met knikkende knieën naar de Antwerpse burenstrijd, al zal Royal Antwerp FC zich nog niet rijk rekenen. In een stadsderby kan namelijk alles, dat weet men zowel in Madrid als in de koekenstad.


Maandag
20u30: La Tribune (Tipik)
21u20: Extra Time (VRT Canvas)

Dinsdag
21u05: Real Madrid - Deportivo Alaves (DAZN 1 NL)

Woensdag
21u: Manchester United - Twente (Play Sports 2)
        Nice - Sociedad (Play Sports 3)
        Barcelona - Getafe (DAZN 1 NL)

Donderdag
18u45: Feyenoord - Bayer Leverkusen (Play Sports 4)
20u30: Cercle - Gent (DAZN JPL 1)
21u: Lyon - Olympiakos (Play Sports 2)
        Roma - Bilbao (Play Sports 3)

Vrijdag
20u30: Standard - Union (DAZN JPL 1)
20u45: AC Milan - Lecce (DAZN 1 NL)

Zaterdag
13u30: Newcastle - Manchester City (Play Sports 1)
16u: Genk - Mechelen (DAZN JPL 1)
18u15: Standard - Westerlo (DAZN JPL 1)
18u30: Bayern München - Leverkusen (DAZN NL 1)
20u45: Dender - Anderlecht (DAZN JPL 1)

Zondag
13u30: Antwerp - Beerschot (DAZN JPL 1)
16u: Union - Kortrijk (DAZN JPL 1)
17u30: Manchester United - Tottenham (Play Sports 1)
18u30: Gent - OH Leuven (DAZN JPL 1)
19u15: Cercle - STVV (DAZN JPL 2)
21u: Atlético Madrid - Real Madrid (DAZN NL 1)

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.