Vanhaezebrouck: "Ik had nog mooie dingen kunnen doen bij RSC Anderlecht"

Vandaag om 18:22

RSC Anderlecht heeft afscheid genomen van Brian Riemer en moet dus op zoek naar een nieuwe trainer. Verschillende namen werden al genoemd, al lijkt Hein Vanhaezebrouck helemaal geen optie te zijn.

Bij MIDMID werd de inmiddels clubloze trainer gevraagd of hij geen terugkeer naar Anderlecht ziet zitten. Zijn antwoord was echter meer dan duidelijk: een echte optie zal dat niet zijn. "Dat denk ik niet. Zeker niet met de huidige toestand", is hij duidelijk.

Vanhaezebrouck kende een periode met ups en downs bij paars-wit, maar gelooft dat het zeker een pak beter kon als men hem tijd had gegeven. "Ik vind het jammer dat die club verkocht is op het moment dat ik daar toekom. Ik denk dat, als ze nog twee jaar wachten, we nog mooie dingen gedaan zouden hebben met Anderlecht. Daar ben ik bijna van overtuigd", aldus de trainer.

"Kijk, we zijn zoveel jaren later. Ik ben vertrokken in 2018, we zijn nu 2024. Ze hebben nog altijd geen prijs gewonnen. Ze hebben zelfs verschillende jaren geen Europees gespeeld. Ik ben ontslagen toen we derde of vierde stonden", aldus Vanhaezebrouck nog.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.