Albert biedt De Bruyne en Rodri van antwoord: "Geen recht van klagen”

Albert biedt De Bruyne en Rodri van antwoord: “Je hebt geen recht van klagen”

Vandaag om 10:29

Het debat over de steeds vollere wedstrijdkalenders in het voetbal blijft hevig woeden. Onlangs uitte Manchester City-middenvelder Rodri zijn zorgen over het drukke speelschema. Een speeldag later lijken zijn kruisbanden gescheurd te zijn. Ook Rode Duivel, Kevin De Bruyne uitte eerder al kritiek. 

De middenvelder van de Rode Duivels ging eerder dit jaar in gesprek met het persagentschap Reuters. De Bruyne stelde toen dat “alleen geld telt voor de UEFA en de FIFA.” Na de uitspraken van Rodri was dit opnieuw een topic tijdens een debat in het Franstalige programma La Tribune (Waalse equivalent van Extra Time). 

Voormalig Rode Duivel Philippe Albert is het niet eens met de kritiek. In een gesprek tijdens de uitzending van La Tribune liet hij weten dat spelers volgens hem geen recht hebben om te klagen. “Het is onfatsoenlijk om te klagen als je een professionele speler bent,” stelde Albert. Hij benadrukte dat voetballers een voorrecht hebben omdat ze van hun passie kunnen leven.

Volgens Albert moeten voetballers accepteren dat meer wedstrijden ook betekent dat er minder getraind hoeft te worden. "Het publiek moet dat weten," aldus Albert. Hij vindt niet dat het aantal blessures is toegenomen en maakt duidelijk: “Als je bevoorrecht bent, heb je geen recht om te klagen.” 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.