Anderlecht en Union zien opwaardering van Europa League: ‘565 miljoen’

Anderlecht en Union zien opwaardering van Europa League: ‘565 miljoen’

Vandaag om 10:14

RSC Anderlecht en Union Saint-Gilloise starten vandaag hun avontuur in de Europa League. Hoewel de financiële beloningen niet te vergelijken zijn met die van de Champions League, is er toch een aanzienlijk bedrag te verdienen. Het Laatste Nieuws zet het op een rijtje.

De nieuwe opzet van de Europa League maakt de competitie financieel aantrekkelijker dan voorheen. Terwijl de Champions League enorme bedragen uitkeert, kunnen de Brusselse clubs met een goede prestatie in de Europa League toch een mooi bedrag opstrijken. 

“De Europa League is opgewaardeerd tegenover vorige jaren,” benadrukt het artikel. Er wordt vermeld dat er nu 565 miljoen euro wordt verdeeld over de 36 deelnemers. De startpremie alleen al bedraagt 4,31 miljoen euro, wat Anderlecht en Union sowieso al verzekerd hebben. 

Daarnaast profiteren de clubs van de ‘value pillar’, een bedrag gebaseerd op mediarechten en de Europese coëfficiënt. Dat zou nog eens 2 miljoen euro opleveren. Winst in een wedstrijd brengt 450.000 euro op. “Vergelijk het niet met de astronomische bedragen van de Champions League,” merkt het artikel op. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.