De lessen na de topper tussen RSC Anderlecht en KRC Genk

De VP.be-lessen na Anderlecht – Genk: Fink & Smets bevestigen en “Riemer buiten”

18 september om 19:42
Laatste update: 18 september om 19:42

RSC Anderlecht verloor dinsdag in eigen huis met 0-2 van KRC Genk. Paars-wit gaf niet thuis, terwijl Genk het goede van de voorbije matchen wist te bevestigen. Wat moet je nog onthouden van de inhaalmatch? VoetbalPrimeur.be praat je bij. 

Fink bevestigt
Met een grote glimlach wandelde Fink na de match richting de eigen fans. Vorig seizoen liet de Duitser STVV fris en vrij voetballen en nu laat hij de buren van Genk draaien. Ondanks dat Genk de voorbije matchen – en ook tegen Anderlecht – heel wat kansen onbenut liet, heeft het de tweede beste aanval van het land. Genk mag zich de leider in de Jupiler Pro League noemen na vijf zeges op rij tegen onder meer Club Brugge en Anderlecht. We kennen onze eerste titelkandidaat.

Smets, zie Fink
Net zoals Fink zat Smets vorig seizoen bij STVV en wisselde hij in de zomer Stayen voor de Cegeka Arena. De vraag was toen, kan de 20-jarige centrale verdediger die stap hogerop aan? Het antwoord is duidelijk 'ja'. In de Jupiler Pro League lijkt hij het grootste defensieve talent van de competitie. Zou Domenico Tedesco ook al aan Smets gedacht hebben?

Coosemans herpakt zich
Tegen Westerlo maakt Coosemans een foutje. Meteen klonk het her en der weer dat Coosemans maximaal een tweede doelman is, maar tegen Genk rechtte Coosemans de rug. Zonder hem was de schade voor Anderlecht een pak groter geweest. De doelman stopte onder meer een strafschop, hield Tolu van een gemaakt doelpunt en liet oog in oog met Sor de speler van Genk falen.

Edozie, hoop in bange dagen
Anderlecht had/heeft nood aan creativiteit. In het slot van de transferperiode haalde het op huurbasis Samuel Edozie nog naar ons land. Tegen Westerlo liet de 21-jarige Engelsman zich al opmerken. Dinsdag tegen Genk gingen haast alle aanvallen over zijn kant. Een probleem, Edozie kan nog nog geen 90 minuten aan.

"Riemer buiten"
Anderlecht en in het bijzonder Brian Riemer hadden nood aan een referentiewedstrijd, maar dat werd het tegen KRC Genk helemaal niet. Anderlecht lag in eigen huis 90 minuten onder tegen de Limburgers. “Riemer buiten”, rolde opnieuw van de tribune. Het klonk almaar luider in het Lotto Park. Een groot deel van de aanhang wil af van de trainer. De vraag is nu, houdt Jesper Fredberg de hand nog lang boven het hoofd van zijn landgenoot?

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.