OFFICIEEL: Anderlecht ontslaat Riemer

OFFICIEEL: Anderlecht stopt de samenwerking met Riemer

Vandaag om 09:46
Laatste update: om 11:24

RSC Anderlecht heeft op woensdag beslist om de samenwerking met Brian Riemer stop te zetten. De club heeft besloten afscheid te nemen van de hoofdcoach na bijna twee jaar samenwerking. De clubleiding oordeelt dat de prestaties van het team onvoldoende waren, wat heeft geleid tot deze beslissing. 

Riemer, die in december 2022 overkwam van Brentford FC in de Premier League, leidde paars-wit naar de kwartfinales van de UEFA Europa Conference League en bracht vorig seizoen stabiliteit in de ploeg, die uiteindelijk derde eindigde in de Jupiler Pro League.

Tijdens zijn ambtstermijn stond Riemer aan het roer van 76 wedstrijden. Anderlecht bedankt hem op zijn website uitdrukkelijk voor zijn bijdrage aan 'de sportieve heropleving' van de club en wenst hem het beste voor de toekomst.

Riemer slaagde er uiteindelijk niet in om de verwachtingen van de fans en het bestuur volledig waar te maken. De beslissing kwam na een reeks teleurstellende resultaten, waaronder de pijnlijke nederlaag tegen KRC Genk. Ondanks de derde plek van vorig seizoen bleef het gevoel heersen dat het team meer had kunnen bereiken met de aanwezige kwaliteiten.

Hubert neemt tijdelijk over
Volgens het bestuur was het tijd om een nieuwe koers in te slaan en een frisse wind door het team te laten waaien. David Hubert, de huidige coach van de U18, neemt voorlopig de leiding over als interim-coach. Anderlecht gaat nu op zoek naar een nieuwe trainer die de club naar een hoger niveau moet tillen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.