De 5 van 1b uitblinkers challenger pro league

De 5 van 1B: Goto scoort brace voor RSCA Futures, Barkarson blinkt uit bij Essevee

17 september om 18:55
Laatste update: 17 september om 18:57

Speeldag vier in de Challenger Pro League zit er alweer op. Zulte Waregem pakte de drie punten op bezoek bij KAS Eupen. SK Beveren kon in extremis winnen van Jong Genk. KSC Lokeren-Temse slaagde erin z'n eerste punt te pakken tegen Patro Eisden. Dit waren dé vijf uitblinkers in onze tweede klasse!

Atli Barkarson - SV Zulte Waregem
De 22-jarige linksachter was afgelopen weekend van goudwaarde op bezoek bij KAS Eupen. Zowel verdedigend als aanvallend stond de IJslander zijn mannetje, met als kers op de taart een doelpunt, goed voor de 1-3 eindstand. Een eervolle vermelding is echter op zijn plaats voor Stavros Gavriel, die twee assists achter zijn naam mocht zetten. 

David Souza - RWDM
RWDM kon met 3-0 winnen van Lierse SK. Dat was niet in het minst te danken aan David Sousa. De centrale verdediger kon vlak voor het uur  nog Parzyszek bedienen voor de openingstreffer en zou in het slot zelf nog een doelpunt achter zijn naam zetten. Sousa was daarnaast uitmuntend in het hart van de verdediging bij RWDM, dat met 10 op 12 de terechte leider is. 

Beau Reus - SK Beveren
Hoewel de doelman van SK Beveren er niet in slaagde de nul te houden, was hij - niet voor het eerst - van levensbelang voor de Waaslanders. Reus moest meermaals een miraculeuze redding uit z'n mouwen schudden om geel-blauw op voorsprong te houden. Uiteindelijk zou Hadji Issa Moutapha zich in minuut 94 tot matchwinnaar kronen door de 3-2 te scoren. Desondanks was de prestatie van Reus te goed om hem niet bij de vijf uitblinkers van 1B te rekenen. 

Keisuke Goto - RSCA Futures
De 19-jarige Goto is ondertussen geen onbekende meer voor wie de Challenger Pro League een beetje volgt. Hoewel Ure vorig seizoen nog erg vlot het net kon vinden, krijgt de Japanner dit seizoen de voorkeur in de spits bij de RSCA Futures. Tegen RFC Luik mocht Goto alvast een brace achter zijn naam zetten. In totaal zit hij aan drie doelpunten dit seizoen na vier wedstrijden. 

Owen Maës - RAAL La Louviere
Promovendus La Louviere heeft z'n start in de Challenger Pro League alvast niet gemist. Dat kan ook gezegd worden van Owen Maës. De 25-jarige Fransman toonde zich erg bedrijvig op de rechterflank tegen KMSK Deinze. Maës bekroonde zijn sterke wedstrijd met het winnende doelpunt in blessuretijd. Na vier speeldagen staat La Louviere zo knap tweede met 10 op 12. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.