De 5 van 1b uitblinker speeldag 3 in Challenger Pro League

De 5 van 1B: Daar is 'Kiki' alweer, Van Acker nekt z'n ex-club

3 september om 09:22
Laatste update: 3 september om 09:22

Ook speeldag 3 van de Challenger Pro League zit er alweer op. Voorlopig staat Deinze op kop en dat is niet in het minst dankzij Thibaut Van Acker. Daarnaast kon Lommel SK z'n eerste winst pakken op bezoek bij Seraing, terwijl SK Beveren met tien man - en een sterke doelman - een punt uit de brand kon slepen bij RFC Luik. Dit waren het afgelopen weekend dé vijf uitblinkers in onze Belgische tweede klasse! 

Keano 'Kiki' Vanrafelghem - Patro Eisden
Vier doelpunten in drie wedstrijden. 'Kiki' heeft z'n stap naar het profvoetbal goed verteerd zo te zien. Net als vorige week tegen de RSCA Futures slaagde hij er nu ook tegen Club NXT in de netten twee keer te doen trillen. Patro Eisden heeft meteen z'n nieuwe publiekslieveling te pakken voor dit seizoen! 

Thibaut Van Acker - KMSK Deinze
Van Acker maakte in juli de overstap van Lierse SK naar KSMK Deinze. Het werd dus een speciale wedstrijd voor Van Acker, die op speeldag 3 meteen op bezoek mocht bij z'n ex-club. Geel-zwart was het seizoen uitstekend gestart met 6 op 6, maar tegen Deinze bleef het met lege handen achter. Van Acker scoorde in de laatste minuten het winnende doelpunt en mocht zich zo tot matchwinnaar kronen. 

Beau Reus - SK Beveren
Beveren mocht op bezoek bij RFC Luik blij zijn met een punt. Na een ruim uur moest Jay-Dee Geussens naar de kleedkamer met een - discutabele - tweede gele kaart op zak. De Leeuwen moesten met tien man verder, terwijl Luik bloed geroken had. Om een punt uit de brand te slepen hadden ze dan ook een leeuw in doel nodig. Beau Reus was - naast een solide partij van middenvelder Sieben Dewaele - de beste man op het veld bij SK Beveren en bekroonde zijn wedstrijd met een miraculeuze redding op het einde. 

Ilyes Ziani - RWDM
Ziani is samen met Gaëtan Robail dé ontdekking bij RWDM. De 21-jarige Marokkaan met een verleden bij Union SG en Standard voelt zich als een vis in het water in de vrije rol die hij krijgt bij RWDM. Terwijl hij Robail nog kon bedienen bij de 1-1, nam hij een kwartier voor tijd de winnende treffer zelf voor zijn rekening. Er zit muziek in de aanval van RWDM dit seizoen en dat is voorlopig ook terug te zien aan de stand, waar ze tweede staan met evenveel punten als leider Deinze.

Alvaro Santos - Lommel SK
Terwijl hij van opleiding eigenlijk een rechtervleugelverdediger is, doet de 18-jarige Santos het lang niet slecht op de linkerflank bij Lommel SK. Naast een sterke prestatie van middenvelder Lucas Schoofs was er een glansrol weggelegd voor de jonge Spanjaard. Voor het uur pakte hij uit met een knappe actie naar binnen, om vervolgens z'n eerste treffer van het seizoen - en de winning goal - binnen te leggen. Santos, die vorig jaar overkwam van Celta de Vigo geeft z'n visitekaartje af en bezorgde Lommel SK z'n eerste driepunter van 2024-2025.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.