De 5 van 1B uitblinkers van de challenger pro league

De 5 van 1B: Robail dé uitblinker bij RWDM terwijl CPL kennismaakt met 'Kiki'

26 augustus om 14:00

Speeldag 2 in de Challenger Pro League zit er alweer op. SK Beveren en KAS Eupen bleven steken op een gelijkspel. Lierse SK pakt zes op zes, terwijl promotiekandidaat Lommel SK voor de tweede week op rij verloor. Dit waren het afgelopen weekend dé vijf uitblinkers in de Challenger Pro League

Keano 'Kiki' Vanrafelghem - Patro Eisden
Iedereen kent hem ondertussen van 'De Spor'. Keano Vanrafelghem krijgt dit seizoen volop zijn kans bij Patro Eisden. Tegen de RSCA Futures stelde hij alvast niet teleur. In minuut 55 zette hij een strafschop nog foutloos om, waarna hij twee minuten later zijn eerste 'veldgoal' in het Belgische profvoetbal kon maken. Patro pakte zo mede dankzij z'n uitblinker een knappe vier op zes.

Ousmane Sow - Lierse SK
Lierse staat voorlopig op een knappe (gedeelde) leidersplek, met 6 op 6. Dat is niet in het minst te danken aan Ousmane Sow. De 24-jarige sterkhouder van geel-zwart kroonde zich tegen RFC Seraing tot matchwinnaar, door voor rust al een brace achter zijn naam te zetten. Sow kwam in januari over van Olympique Charleroi en was vorig jaar meteen nog goed voor 3 doelpunten en 3 assists. Die goede vorm lijkt hij nu meteen door te trekken dit seizoen!

Mathis Servais - SK Beveren
Het 19-jarige talent van SK Beveren was de beste man op het veld tegen KAS Eupen. De linkspoot met een verleden bij Club Brugge was goed voor de assist bij het doelpunt van leeftijdsgenoot Ahmed Khatir. Daarna zou hij de Waaslanders voor de tweede keer op voorsprong schieten met een harde knal links in doel. Beveren moest uiteindelijk vrede nemen met een gelijkspel, maar start dus wel met 4 op 6 tegen Eupen en Lommel.

Mike Penders - Jong Genk
Ondertussen is hij al lang geen onbekende naam meer. Sinds zijn transferperikelen met Chelsea FC, kiest Thorsten Fink voor Hendrik Van Crombrugge in doel. 'Dan toon ik in 1B maar wat ik in mijn mars heb', moet Penders gedacht hebben. Tegen RFC Luik toonde hij alvast zijn kunnen, met meerdere fraaie reddingen als gevolg. Jong Genk kan naast de individuele prestatie van Penders, terugblikken op een erg sterke collectieve prestatie bij de 4-1 overwinning. Yoshinaga, Mirisola, Cauwel en Claes namen alle vier een doelpunt voor hun rekening.

Gaëtan Robail - RWDM
De voormalige speler van RC Lens zat meteen goed in de wedstrijd tegen Lommel SK. Op het halfuur pakte de winger uit met een fraaie actie, waarna hij een penalty kon uitlokken. Spits Parzyszek slaagde er echter niet in Lommel-doelman Pieklak te verschalken. Bij de 0-1 van Ziani was de eer eigenlijk ook eerder voor Robail weggelegd. Na een erg fraaie dribbel vanop links legde hij perfect voor doel, 0-1. Op het uur had Robail eigenlijk altijd zijn tweede assist van de avond achter zijn naam moeten zetten, ware het niet dat ploemakker Kestens te slap op doel trapte. Tien minuten voor tijd mocht de beste man op het veld zelf de netten nog eens doen trillen met zijn - niet veel - mindere linker.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.