Rode Duivels in Champions League

Wat te verwachten van de Rode Duivels in Champions League: "Zij moeten zich bewijzen"

17 september om 18:12

Met de nieuwe Champions League die voor de deur staat, is het uitkijken naar hoe een groot aantal Rode Duivels het zal doen op het hoogste niveau. Marc Degryse blikte alvast vooruit en ziet dat er toch nog een aantal zich zullen moeten bewijzen. 

Degryse is van mening dat enkele Duivels de Champions League zullen moeten gebruiken om zich te profileren bij de nationale ploeg. Daarbij houdt hij het duel tussen Atlético Madrid en RB Leipzig in de gaten. "Voor Openda is de Champions League een uitgelezen kans om aan het brede publiek te tonen dat hij kansen verdient bij de Rode Duivels", klinkt het bij HLN. "En krijgt Vermeeren voldoende speelgelegenheid om zich verder te ontwikkelen?", vraagt Degryse zich af.

Naast dat tweetal zijn onder andere ook Amadou Onana en Youri Tielemans actief op het Europese kampioenenbal met Aston Villa. "Zij moeten bewijzen dat ze ook op het allerhoogste niveau hun ploeg, die het niet gewoon is om Champions League te spelen, kunnen dragen", stelt Degryse. "Onze wingers Doku en Bakayoko moeten dan weer een extra stap zetten door efficiëntie en statistieken te koppelen aan hun dreiging."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.