Marc Degryse over Club Brugge in Champions League

'Club Brugge kan doorstoten in CL, maar dan zijn Celtic en Sturm Graz 'must wins''

17 september om 17:20

Club Brugge begint woensdag aan de nieuwe Champions League-campagne. Volgens Marc Degryse heeft Club brugge zeker kansen om door te stoten, maar zal het daarvoor vooral op verplaatsing moeten presteren.

Degryse ziet dat de wedstrijden tegen Celtic en Sturm Graz daarbij van levensbelang zijn. "Verschillende simulaties toonden aan dat 8 punten zouden moeten volstaan om bij de eerste 24 in het klassement te eindigen", begint Degryse bij HLN. "Om dat te behalen, denk ik dat het voor Club vooral op verplaatsing zal moeten gebeuren."

"Als ze dan nog thuis, weliswaar tegen vier kanjers eens een punt kunnen pakken of zelfs stunten, dan is doorstoten zeker realistisch", gaat de analist verder. Degryse gelooft er alvast in dat blauw-zwart opnieuw kan verbazen op het Europese toneel. "Maar ze zullen natuurlijk zelf nooit onder hun beste niveau mogen zakken om een kans te maken. En af en toe een tikkeltje geluk nodig hebben."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.