Toch nog zorgen over Club Brugge: "Nog geen enkele wedstrijd 90 minuten goed"

17 september om 23:27

Club Brugge haalde het overtuigend van KV Kortrijk en wist afgelopen zaterdag met 0-3 te winnen van KV Kortrijk. Een goede generale repetitie voor de CL-partij tegen Borussia Dortmund, al was toch niet iedereen helemaal overtuigd.

Zo zag Sporza-journalist Tom Boudeweel wel nog steeds een groot werkpunt voor de Bruggelingen. Blauw-Zwart kwam wel op een 0-1 voorsprong tegen de Kerels, maar gaf dat nog bijna uit handen. Een goede Simon Mignolet wist een tegendoelpunt te vermijden.

"Club heeft nog geen enkele wedstrijd 90 minuten goed gespeeld", zegt Boudeweel. "Periodes in wedstrijden, zoals die 20 minuten in Kortrijk zaterdag. Maar tegen Dortmund zal het meer dan 90 minuten top moeten zijn, offensief en defensief. Want woensdag heeft de tegenstander meer kwaliteiten en zal Club zich dus moeten overtreffen", klinkt het.

Dat Kortrijk nog het balbezit kon opeisen, baart Boudeweel zorgen. "Ik vond het wat verontrustend dat Club weer in de problemen kwam toen Kortrijk druk kwam zetten. Ik ga ervan uit dat Dortmund dat ook zal doen en langer zal aanhouden. Ik geloof wel dat de groep de intensiteit, de motivatie, de concentratie kan brengen omdat het gewoon de Champions League is - waar de spelers toch naar uitkijken", besluit hij.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.