Gillet wil één Anderlecht-pion uit de basis zien: "Waarom mag hij blijven staan?"

17 september om 19:51

Brian Riemer is niet bespaard gebleven van de kritiek en staat stevig onder vuur. Ook ex-speler Guillaume Gillet is niet al te positief over de keuzes van de Deense trainer.

Bij Tijd voor Voetbal was men al scherp voor Riemer en klonk het dat een ontslag er moet komen. Ook Gillet lijkt niet onder de indruk van Riemer. "Anderlecht speelt al weken matig en tegen Westerlo was dat ook zo, alleen werd er deze keer niet gewonnen. De club kan zich niet verschuilen achter de resultaten", geeft hij aan bij RTBF.

Voor Gillet is het ook duidelijk dat Anders Dreyer uit de ploeg moet. Hij begrijpt niet dat de Deen in de ploeg mag blijven staan. "Komt dat door zijn nationaliteit", vraagt hij zich af. "Het is jammer. Vorig jaar had hij indrukwekkende statistieken. Dit jaar werkt niets voor hem. Maar hij speelt alle wedstrijden. Waarom speelt een jongen die niet presteert alle wedstrijden terwijl anderen meer verdienen en hun kans zouden kunnen krijgen?"

Die boodschap leek Riemer alvast begrepen te hebben. Zo begint Dreyer niet aan de partij tegen KRC Genk op dinsdagmiddag.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.