UPDATE: Saelemaekers naar België voor mogelijke operatie aan enkel

UPDATE: AS Roma: 'Saelemaekers met succes geopereerd aan de enkel'

17 september om 18:26
Laatste update: 17 september om 18:26

Alexis Saelemaekers gaat dit kalenderjaar niet meer voetballen. Hij raakte dinsdag geblesseerd op het veld van Genoa en moet zelfs onder het mes gaan.

Saelemaekers moest aan het begin van de tweede helft naar de kant. Het was al snel duidelijk dat zijn blessure ernstig was, want zijn ploegmaats moesten hem van het terrein af helpen. Nu blijkt dat zijn enkel gebroken is. In de loop van dinsdag wordt Saelemaekers geopereerd.

De kans is groot dat Saelemaekers pas in 2025 opnieuw gaat kunnen spelen. Saelemaekers verruilde in de zomer nog AC Milan voor AS Roma. Het is niet de eerste keer dat hij sukkelt met de enkel, want ook tijdens zijn uitleenbeurt aan Bologna miste hij aardig wat wedstrijden door enkelproblemen. 

Saelemaekers zal spoedig naar België reizen en daar mogelijk aan zijn rechterenkel worden geopereerd. Dat meldt Gazzetta dello Sport.

UPDATE: AS Roma is dinsdag met het nieuws gekomen dat Saelemaekers succesvol geopereerd werd. De Rode Duivel zal de komende dagen aan zijn revalidatiefase beginnen. 'We wachten op je, Alexis', klinkt het op de website van de Italiaanse topclub. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.