Wéér twee penalty's voor Real Madrid: "We maken het voetbal kapot"

Wéér twee penalty's voor Real Madrid: "We maken het voetbal kapot"

16 september om 09:30

De strafschoppen van Real Madrid in het La Liga-duel met Real Sociedad zijn in Spanje onderwerp van gesprek. De Koninklijke won door twee penalty's met 0-2 in Baskenland, maar vooral de tweede was enigszins discutabel.

Ook tegen Las Palmas (1-1) en Real Betis (2-0) mocht Real Madrid al vanaf elf meter aanleggen. Op de eerste penalty tegen Real Sociedad viel overigens weinig af te dingen vanwege hands, maar de tweede zorgt voor discussie. Jon Aramburu ging op de voet van Vinícius Júnior staan, maar wel pas nadat de bal weg was. De Braziliaan claimde desondanks een strafschop en kreeg gelijk.

Real Sociedad-trainer Imanol Alguacil was na afloop vol ongeloof. "Voor mij was er maar één penalty. Het is zonde. Als we hiervoor al penalty's gaan geven, maken we het voetbal kapot. Ik vind het maar niks. Er moeten dingen veranderen, willen we van het voetbal blijven genieten." Onder meer het Catalaanse Mundo Deportivo stak zijn mening eveneens niet onder stoelen of banken. Niet Vinícius, maar de strafschop werd uitgeroepen tot Speler van de Wedstrijd.

Vinícius vestigde sowieso weer de aandacht op zich. Na zijn openingstreffer maande hij de Baskische fans tot stilte. Real-icoon Predrag Mijatovic fluit hem terug. "Hij zit hier alleen maar zichzelf mee in de weg, wetende wat er allemaal speelt rond hem. Waarom moet je dit doen? We houden allemaal van hem bij Madrid, maar met dit gedrag stelt hij iedereen teleur. Hij moet eens kalmeren."

Ook over die actie van Vinícius had Mundo Deportivo wat te zeggen. 'Hij verdient de Ballon d'Or niet. De Braziliaanse aanvaller gaf het Anoeta opdracht zijn mond te houden na het maken van een strafschop. Hij gaat maar door met zijn lelijke gedrag op het veld.'

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.