Riemer na gelijkspel van Anderlecht: “Als coach veel positief gezien'

14 september om 23:12

RSC Anderlecht kon zaterdag in eigen huis niet winnen van KVC Westerlo. Na de match baalde Brian Riemer dat zijn team niet verder geraakte dan een 2-2 gelijkspel, maar hij zag ook positieve zaken van zijn team.

“Natuurlijk ben ik niet blij met een gelijkspel in een thuismatch. Maar als ik de match analyseer – dat is mijn job – dan zie ik dat wij goed starten. We krijgen een dom doelpunt tegen. We verdedigen niet goed en zij hebben een beetje geluk bij de vrije trap. We hadden het doelpunt kunnen vermijden”, klonk het bij DAZN.

Daarna besprak Riemer de tweede heflt. “Bij de tweede goal krijgen we de bal niet weg. Dat was weer een stilstaande fase. In de laatste dertig minuten spelen wij ook weer goed. We maken ook de gelijkmaker. In een normale partij zou ook nog de winnende treffer volgen.”

Anderlecht was voor doel niet scherp. Hoe kan dat? “Het is moeilijk om daar een verklaring voor te geven. De belangrijke spelers waren niet klinisch. Maar ik denk dat we op spelgebied weer een stap voorwaarts hebben gezet. Als coach heb ik veel positief gezien. We zijn nog altijd ongeslagen, maar op een dag als vandaag wil je winnen.”

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.