Stroeykens redt een punt voor Anderlecht tegen Westerlo

14 september om 22:48
Laatste update: 14 september om 22:49

RSC Anderlecht heeft zaterdag thuis niet kunnen winnen van Westerlo. Paars-wit kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel. In de Jupiler Pro League blijft het wel ongeslagen.

Eerder op de dag hadden Anderlecht en Westerlo hun concurrenten voorin zien winnen. Genk versloeg Cercle Brugge. Terwijl Club Brugge KV Kortrijk over de knie legde. Bij Anderlecht was het uitkijken naar de terugkeer van Dendoncker. De verloren zoon kreeg op het middenveld de voorkeur op Rits. Bij paars-wit ontbrak de geblesseerde Dolberg in de basis. Vazquez kreeg daardoor een basisplaats.

Anderlecht kende een goed openingskwartier en klom ook op voorsprong. Dat deed het wel via een gelukje. Een schot van Dreyer week af op Vazquez en Bolat was verslagen. Daarna had Vazquez iets te veel tijd nodig om de score te verdubbelen. Een schot van Verschaeren was dan weer te centraal op doel.

Westerlo was niet onder de indruk van de achterstand en groeide in de partij. Bayram, Yow, Frigan en Rommens gingen tevergeefs hun kans. Uiteindelijk kwam de verdiende gelijkmaker er wel. Haspolat pakte uit met een geweldige vrije trap op zo'n 25 meter van doel. Coosemans bracht eerst nog redding, maar in de herneming was Bayram het snelst op de bal en de 1-1 was een feit.

Na de rust keerde bij Anderlecht Vazquez niet meer terug. Stroeykens kwam in zijn plaats. Simons bracht bij Westerlo dan weer Devine in de plaats van Alcocer. In het begin van de tweede helft probeerde Anderlecht de match naar zich toe te trekken, maar op het uur kwam Westerlo op voorsprong. Coosemans kwam ver uit zijn doel en liep tegen Bayram aan. Vuskovic profiteerde optimaal en kopte de 1-2 op het bord. Er was ook nog een strafschopfase met Amuzu, maar de bal ging niet op de stip.

Na de voorsprong vergat Westerlo te voetballen. Anderlecht moest op zoek naar de gelijkmaker. Het spel van Anderlecht was niet wat het moest zijn, maar de 2-2 kwam wel op het bord. Stroeykens hing na 84 minuten de bordjes in evenwicht.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.