Club Brugge wint op bezoek bij KV Kortrijk

Club Brugge wint van KV Kortrijk pakt koppositie van Genk, Vanaken maakt 100e

14 september om 20:08
Laatste update: 14 september om 20:36

Club Brugge heeft op bezoek bij KV Kortrijk met 0-3 gewonnen. Door de zege heeft Club Brugge in ieder geval tijdelijk de koppositie van de Jupiler Pro League overgenomen van KRC Genk. Namens Club Brugge kwamen kapiten Hans Vanaken tweemaal en invaller Chemsdine Talbi eenmaal tot scoren. Aanvoerder Vanaken maakte zijn 99e en 100ste treffers in de Jupiler Pro League.

Club Brugge ging op bezoek bij KV Kortrijk in de Jupiler Pro League. Blauw-Zwart had het de laatste twee seizoenen erg lastig tegen de Kerels en had daarom wat goed te maken.

Club Brugge toonde zich erg dominant in de beginfase tegen Kortrijk en dit leverde dan ook de voorsprong op. Na dertien minuten was het kapitein Hans Vanaken die Club Brugge op voorsprong bracht tegen Kortrijk.

Het werd een erg vreemd doelpunt voor Vanaken. Er ontstond bij Kortrijk een groot misverstand tussen Silva en Lagae. Vanaken bedankte vriendelijk en wist Blauw-Zwart op voorsprong te zetten.

Na het doelpunt van Club Brugge ontwaakte Kortrijk. De Kerels wisten zich te tonen en kropen meer uit hun schulp. Aan het eind van de eerste helft leek Club Brugge weer meer regie over de match te krijgen.

Kortrijk begon aan de tweede helft met veel geloof. Kortrijk trok ten strijde en dit zorgde ervoor dat Club Brugge achteruit moest. De kansen kwamen over en weer en het begon een ware strijd te worden tussen Kortrijk en Club Brugge.

In de 73e minuut kon Club Brugge bijna via Tzolis de match op slot gooien. De vleugelaanvaller schilderde de bal over doelman Gunnarsson, maar raakte uiteindelijk de lat.

De match werd steeds spannender tussen Club Brugge en Kortrijk, totdat Chemsdine Talbi de wedstrijd op slot gooide. De invaller werd onvoldoende aangevallen en kon de bal in de verste hoek krullen. Het zorgde voor flink wat opluchting bij Club Brugge.

Door het doelpunt van Club Brugge was het verzet van Kortrijk gebroken. Blauw-Zwart kon de overwinning over de streep trekken. In de absolute slotfase liet Vanaken Club Brugge nog verder uitlopen. De kapitein maakte er 0-3 van. Door de zege mag Club Brugge in ieder geval tijdelijk de koppositie overnemen in de Jupiler Pro League.