Raes wil De Ketelaere meer aan het werk zien: "Verdient kansen bij Rode Duivels"

15 september om 14:16

De Rode Duivels hebben een woelige periode achter de rug, waarin er werd gewonnen van Israël en verloren van Frankrijk. Er waren enkele pionnen die niet konden overtuigen, maar ook enkele spelers die dat wel deden. Eentje daarvan is Charles De Ketelaere.

De aanvaller van Atalanta was twee keer invaller en zag Loïs Openda, die het moeilijk had, steevast de voorkeur krijgen. Bij zijn invalbeurten deed De Ketelaere het echter verre van slecht en wist hij – vooral tegen Frankrijk – te overtuigen. Frank Raes vindt dat het tijd is om De Ketelaere meer minuten te gunnen bij de nationale ploeg.

"Ik vind dat hij iets meer kansen zou mogen krijgen, langer ook", geeft Raes aan bij Het Nieuwsblad. "Je kan wel voetballen met hem tussen de lijnen. Hij is een andere voetballer dan Openda. Een bal kaatsen, dat kan hij wel", klinkt het.

Het jeugdproduct van Club Brugge had het moeilijk bij AC Milan, maar Raes ziet dat hij bij Atalanta een hele andere voetballer is geworden. "Hij is een slimme voetballer. En hij heeft ondertussen toch ook wel een 'carrure'. Of hij vaak in de fitness heeft gezeten? Ja, in Italië heeft hij toch wel wat opgestoken", aldus Raes nog.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.