Het curieuze geval van Mendel: 'Hij kon niet aarden bij RSC Anderlecht'

15 september om 14:31

RSC Anderlecht nam deze zomer afscheid van Tudor Mendel, die koos voor een terugkeer naar Engeland en aan de slag ging bij Ipswich Town. Een verrassend vertrek, al blijkt daar ook een goede reden voor te zijn.

De nu negentienjarige flankaanvaller werd afgelopen zomer transfervrij weggehaald bij Chelsea, waar hij in de jeugd flink wat indruk wist te maken. Het klonk dan ook dat Anderlecht een toptalent in huis had gehaald, maar doorbreken wist hij nooit te doen in het A-elftal en ook bij de RSCA Futures kreeg hij amper speelminuten.

Bij Het Nieuwsblad klinkt het dat Mendel ook nooit helemaal kon aarden in ons land en bij momenten ook bijzonder eenzaam was. Hij had ook moeite met het fysieke spel in de Challenger Pro League en deemsterde dan ook volledig weg.

De motivatie ebde weg en Mendel legde zijn focus ook niet helemaal op het voetbal. De flankaanvaller is naar verluidt een bijzonder goede student en is ook bezig aan hogere studies, waarvoor hij verschillende keren naar Engeland moest trekken. Het werd na verloop van tijd dan ook duidelijk dat een vertrek uit ons land de beste optie was.

Anderlecht vond uiteindelijk een oplossing en liet Mendel naar Ipswich Town verhuizen, waar hij verder zal werken aan zijn doorbraak als voetballer.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.