Opvallend: 'Anciens Rode Duivels verkozen andere kapitein boven De Bruyne'

14 september om 22:44

De kritiek op Kevin De Bruyne is na zijn uithaal eerder deze week serieus gegroeid. De ster van de Rode Duivels was niet mals voor zijn ploegmaats na het verlies, maar ziet nu dat zijn aanvoerdersband bij de Rode Duivels in vraag wordt gesteld. Ook bij de Rode Duivels zelf leek niet iedereen overtuigd van 'kapitein De Bruyne'.

De aanvoerdersband bij de Rode Duivels is lang een heikele kwestie geweest. Onder Roberto Martinez kreeg Eden Hazard enigszins verrassend die aanvoerdersband, maar bleek dat uiteindelijk wel een goede beslissing te zijn. Toen die afzwaaide als international, liep het echter helemaal mis.

Zo moest Domenico Tedesco een nieuwe kapitein aanduiden. Hij koos voor De Bruyne, met Romelu Lukaku en Thibaut Courtois als vice-aanvoerders. Al bleek niet iedereen binnen de kern helemaal overtuigd te zijn van die keuze.

Keuze van de anciens
Om tot die keuze te komen sprak Tedesco volgens Het Belang van Limburg-journalist Kristof Liberloo met Jan Vertonghen, Axel Witsel, Dries Mertens, Yannick Carrasco, De Bruyne en Lukaku, die zich uitlieten over de aanvoerderskwestie.

Uit die gesprekken bleek uiteindelijk dat niet De Bruyne werd gezien als de geschikte nieuwe kapitein. 'Het merendeel van de anciens zag in Romelu Lukaku de nieuwe kapitein. Zelfs Courtois kon zich daarin vinden', klinkt het. Tedesco koos echter voor De Bruyne

Ook bij Tijd voor Voetbal was men kritisch voor de uitspraken van de kapitein, die nu stevig onder vuur ligt. 'Een topaanvoerder overkomt dit niet. Dus ja, De Bruyne is een goede kapitein, maar er zijn er zeker betere', besluit Liberloo nog.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.