'PSG heeft maling aan uitspraak en weigert miljoenen te betalen aan Mbappé'

'Nieuwe wending: PSG weigert ook na uitspraak miljoenen te betalen aan Mbappé'

12 september om 19:06

Het laatste woord is nog niet gezegd over de juridische miljoenenstrijd waarin Paris Saint-Germain en Kylian Mbappé verwikkeld zijn geraakt. Nadat de juridische afdeling van de Ligue 1 PSG sommeerde om 55 miljoen euro over te maken naar de aanvaller van Real Madrid, heeft de club nu bekendgemaakt dat het weigert om dit te doen.

PSG en Mbappé zijn in een conflict beland. Laatstgenoemde claimt dat hij nog wacht op zijn salaris van april, mei en juni, terwijl Paris ook nog een loyaliteitsbonus verschuldigd zou zijn. PSG is het daar niet mee eens, waardoor de juridische afdeling van de Ligue 1 zich met de zaak bemoeide. Mbappé werd in het gelijkgesteld en PSG werd opgedragen om 55 miljoen euro over te maken naar de pijlsnelle aanvaller. Dat gaat de Ligue 1-kampioen echter niet doen.

Paris Saint-Germain is namelijk nog altijd van mening dat het in zijn recht staat. De club wacht nu tot Mbappé de zaak aanhangig maakt bij de rechter. In een statement laat PSG kort van zich horen. "Gezien de grenzen van de juridische reikwijdte van de Ligue 1-commissie om een ​​beslissing over deze kwestie te nemen, moet de zaak nu worden aangevochten voor een andere rechtbank, waaraan Paris Saint-Germain met genoegen alle feiten zal presenteren in de komende maanden en jaren."

Daarmee lijkt PSG te stellen dat de juridische afdeling van de Ligue 1 buiten haar bevoegdheid is getreden met de uitspraak in deze zaak. De kans is nu in ieder geval goed aanwezig dat PSG en Mbappé tegenover elkaar komen te staan in de rechtbank.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.