RSC Anderlecht is ongeslagen status kwijt, sterk KRC Genk kent weinig moeite in Brussel

17 september om 21:51

KRC Genk mag zich de nieuwe leider in de Jupiler Pro League noemen. Het wist stevig te overtuigen in Brussel en haalde het met 0-2 van RSC Anderlecht, dat daardoor niet langer ongeslagen is.

Na een gelijkspel tegen KVC Westerlo lag de druk er stevig op bij RSC Anderlecht. Brian Riemer besloot ook om in te grijpen en deed geen beroep op onder andere Yari Verschaeren, Anders Dreyer, Luis Vazquez en Jan-Carlo Simic. Veel wissels, maar helpen deden die niet tegen een oppermachtig KRC Genk.

De Limburgers wisten enkele dagen eerder wel overtuigend te winnen van Cercle Brugge en zaten duidelijk boordevol vertrouwen. Op geen enkel moment gaf het Anderlecht ook maar enige hoop op puntengewin en nam het de wedstrijd meteen in handen.

Kansen genoeg ook, maar een ijzersterke Colin Coosemans wist (véél) erger te voorkomen voor Anderlecht. Eerst stopte hij een (lichte) strafschop voor Genk en ook in de rebound hield hij de poging van Jarne Steuckers eruit. Even later miste Tolu Arokodare onbegrijpelijk een enorme kans.

De Togolees speelde echter een sterke partij en zag ploegmaat Mujaid Sadick tien minuten voor rust dan toch de verdiende 0-1 scoren voor Genk. Net voor rust had Arokodare ook de 0-2 aan de voet. Coosemans zorgde er met een gigantische redding echter voor dat het bij 0-1 bleef. Voor de Anderlecht-supporters was het echter duidelijk dat het zo niet langer verder kon en gingen de spelers dan ook met een fluitconcert de kleedkamer in. Al leek dat fluitconcert toch eerder gericht te zijn aan het adres van Brian Riemer.

Anderlecht leek de boodschap wel begrepen te hebben en ging bij aanvang van de tweede helft wel duidelijk op zoek naar die gelijkmaker. Genk vreesde even het deksel op de neus te gaan krijgen na de gemiste kansen in de eerste helft, maar de druk ging uiteindelijk toch liggen en echt veel in actie komen moest Hendrik Van Crombrugge uiteindelijk niet doen.

De Limburgers hadden het aanvallend echter wel een pak moeilijker en zagen Anderlecht toch het balbezit opeisen, zonder ook echt gevaarlijk te zijn. De gevaarlijkste kans was er bijna twintig minuten voor tijd uiteindelijk nog voor Sor. Na goed werk van Arokodare kwam hij oog-in-oog te staan met Coosemans. Ook hij kon niet in doel besluiten.

Er kwamen uiteindelijk nog flink wat wissels, maar weinig kansen. Dolberg was uiteindelijk nog bij de gelijkmaker, maar Van Crombrugge stond pal. In het absolute slot werd Genk uiteindelijk zegezeker toen Sternberg voor de 0-2 eindstand kon zorgen. Voor de fans was het duidelijk, het kon niet langer door met Riemer en er werd meermaals "Riemer buiten" gezongen.

Door de overwinning springt KRC Genk wel naar de eerste plek in de stand en blijft Anderlecht steken op de vierde plek.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.