Tedesco reageert na stevige uithaal De Bruyne en zag ook pijnpunten tegen Frankrijk

9 september om 23:48

Onweer bij de Rode Duivels na de nederlaag tegen Frankrijk. Onder andere Kevin De Bruyne haalde stevig uit na het verlies. Woorden die ook bondscoach Domenico Tedesco te horen kreeg, maar meteen werden gerelativeerd.

Bijzonder pittige uitspraken van De Bruyne, die onder meer aangaf dat verschillende spelers hun taken niet deden. Toch wilde Tedesco er niet te stevig aan tillen. "Hij is onze kapitein en heeft een enorme winnaarsmentaliteit, dan mag hij ook emotioneel reageren", gaf Tedesco achteraf aan.

Al gaf de bondscoach ook aan dat hij nog zal spreken met De Bruyne en ging hij voor een deel akkoord met zijn mening. "De eerste 25 minuten en de laatste 25 minuten speelden we met de juiste mentaliteit. Alles daartussen was voor mij niet genoeg", klonk het. "Dan zie je dat Frankrijk gewoon een stapje verder staat. Waar wij ons geduld verloren, bleven zij kalm en deden ze ons heel veel pijn met hun power."

En ook voorin zag Tedesco dat het nog niet al te goed liep. "Als we Openda goed aanspelen staan we altijd op voorsprong. We creëren de kansen wel, maar we maken ze niet af. Dat is een probleem dat al langer aansleept dan vandaag", besloot hij.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.