De Bruyne geïrriteerd na Rode Duivels tegen Frankrijk in Nations League

De Bruyne zwaar geïrriteerd na Frankrijk – Rode Duivels: “Gilles … serieus”

9 september om 23:29
Laatste update: 9 september om 23:30

Kevin De Bruyne was zeer gefrustreerd na de nederlaag van de Rode Duivels op bezoek bij Frankrijk in de Nations League. De Rode Duivels gingen met 2-0 onderuit en na de match was De Bruyne zichtbaar gefrustreerd. De kapitein van de Rode Duivel uitte zich ook kritisch op de vragen van Gilles De Bilde.

De Bruyne werd gevraagd wat er mis ging voor de Rode Duivels, aangezien er goed begonnen werd aan de match tegen Frankrijk. “We staan met veel te veel van achter, we staan met zes van achter. Er is geen aansluiting. Hetzelfde in de tweede helft, terwijl we achterstaan, het is wat het is”, deelde De Bruyne aan Het Laatste Nieuws.

De Bilde gaf aan bij De Bruyne dat hij de kapitein een aantal keer geïrriteerd rond zag lopen. De Bilde vroeg zich af of dit kwam doordat de omschakeling volgens De Bruyne niet snel genoeg verliep. De Bruyne was vervolgens geïrriteerd door de vraag van De Bilde en reageerde als volgt.

“Gilles, serieus. Ik weet niet wat je bedoelt. Je hebt zelf gevoetbald. Je vragen zijn tactisch niet goed. Ik vraag me dan af wat jij ziet in de match. Het gaat niet om transities. Het gaat om de manier van spelen. Het gaat over mensen die hun taken niet uitvoeren en dan kom je in de problemen, punt uit”, aldus De Bruyne.

De Bilde gaf aan dat dit juist de reden was waarom hij het De Bruyne vroeg. De Bilde herhaalde zijn vraag wat er bij de Rode Duivels beter moet. “Dat kan ik hier niet zeggen. Dat heb ik tegen de ploeg gezegd in de rust. Dat kan ik absoluut niet hier in de media zeggen, het moet op elke manier beter. Als je niet goed genoeg bent, dan moet je alles geven en zelfs dat wordt niet gedaan door bepaalde mensen”, besloot De Bruyne.