Rode Duivels opnieuw niet sterk genoeg tegen Frankrijk

Rode Duivels opnieuw niet sterk genoeg tegen Frankrijk, ditmaal in Nations League

9 september om 22:44

De Rode Duivels zijn in de Nations League met 2-0 onderuitgegaan bij Frankrijk. De manschappen van bondscoach Domenico Tedesco begonnen degelijk, maar moesten uiteindelijk hun meerdere erkennen in Frankrijk. Het was vooral door doelman Koen Casteels dat de winst van de Fransen niet groter was. Namens de Fransen wisten Randal Kolo Muani en Ousmane Dembélé te scoren.

De Rode Duivels gingen in de Nations League op bezoek bij Frankrijk. Onze landgenoten zetten direct veel druk en toonden zich gretig tegen de Fransen. In de eerste tien minuten waren de Rode Duivels gevaarlijk dicht bij de openingstreffer.

De storm van de Rode Duivels duurde ongeveer 20 minuten. De Fransen wisten de openingsfase te doorstaan en namen langzaam maar zeker de regie in handen. Frankrijk wist meer kansen bij elkaar te voetballen en na 29 minuten leverde dit de voorsprong op.

Dembélé testte Koen Casteels, de doelman van de Rode Duivels duwde de bal vervolgens in de voeten van Kolo Muani. De aanvaller twijfelde niet en schoot via Wout Faes hard in het doel van de Duivels.

Frankrijk was duidelijk beter gaan voetballen na de eerste twintig minuten en toonde zich ook voor het einde van de eerste helft steeds sterker. Beide ploegen kwamen voor het rustsignaal niet meer tot scoren.

In de tweede helft was het aan de Rode Duivels om de schade te repareren. Frankrijk wist opnieuw weer de regie in handen te nemen en na 57 minuten spelen werd de voorsprong van Frankrijk verdubbeld.

Het was opnieuw Dembélé die voor veel Frans gevaar zorgde. Vanaf de rechterkant startte de vleugelflitser een dribbel en vervolgens wist hij de bal in het doel te werken. Niet veel later toonde Dembélé zijn vertrouwen door Doku een panna te bezorgen.

De Rode Duivels hadden erg veel moeite met de Fransen. Onze buren bleven kansen krijgen en de Rode Duivels konden er erg weinig tegenover zetten. Frankrijk had de mogelijkheid om de voorsprong verder uit te bouwen, maar het bleef bij 2-0. Op deze manier lukte het de Rode Duivels niet om aan het vertrouwen te werken.