Cercle Brugge haalt Dalangunypole Gomis

OFFICIEEL: Cercle Brugge haalt met Gomis nieuwe centrale verdediger in huis

27 augustus om 13:05

Cercle Brugge heeft na het vertrek van Jesper Daland z'n nieuwe centrale verdediger beet! De 20-jarige Dalangunypole Gomis komt over van FC Sochaux. Hij tekent een contract voor vier seizoenen.

Gomis is met zijn 1m91 een boomlange centrale verdediger. De voormalige Franse jeugdinternational maakte in de zomer van 2023 de overstap van Stade Rennes naar FC Sochaux. Daar speelde hij zich al snel in de kijker en werd een sterkhouder achterin. 

Na het vertrek van Jesper Daland en de blessure van Edgaras Utkus, was een extra centrale verdediger halen geen overbodige luxe voor Cercle Brugge. "Dankzij het goede werk van de scouting kwamen we Gomis op het spoor. We zijn blij om deze marktopportuniteit te kunnen benutten", klinkt het bij technisch directeur Rembert Vromant. 

"Gomis is een linksvoetige speler met de veelzijdigheid om als centrumverdediger zowel in een verdediging met drie als in een verdediging met vier te spelen, waar hij ook als linksback kan opgesteld worden", klinkt het verder. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.