'Anderlecht, Cercle en Gent moeten nog wachten op datum'

Puzzelen voor gevorderden: 'Anderlecht, Cercle en Gent moeten nog wachten op datum'

24 augustus om 11:17

Er zijn geen acht, maar zes wedstrijden in de Jupiler Pro League dit weekend. Zowel RSC Anderlecht-KRC Genk als Cercle Brugge-KAA Gent is uitgesteld, omdat drie van die ploegen volgende week een belangrijke Europese opdracht voor de kiezen krijgen. Wanneer die duels worden ingehaald, is nog onduidelijk.

Anderlecht probeert zich midweeks te plaatsen voor de competitiefase van de Europa League, Cercle en Gent willen dat ook doen in de Conference League. Alle drie wonnen ze vorige donderdag alvast hun uitwedstrijd, dat ziet er dus goed uit. De Pro League geeft voorrang aan het Europese verhaal en stelde hun competitieduels uit. Een nieuwe datum prikken is echter niet zo eenvoudig, meldt Het Nieuwsblad.

Hoogstwaarschijnlijk worden beide matchen ingehaald op 17, 18 of 19 september. Wanneer precies, is nog niet zeker. De kalendermaker wacht eerst de Europese loting af en zal pas op 3 september communiceren. Bovendien is er nog een andere factor in het spel: Club Brugge. Als Blauw-Zwart haar eerste duel in de Champions League thuis afwerkt, zal Cercle-Gent nog later opgeschoven worden. Het veld op Jan Breydel moet namelijk gespaard blijven.