UPDATE: 'Genk aanvaardt Leicester-bod op El Khannouss'

UPDATE: Tavolieri is zeker: 'Genk aanvaardt Leicester-bod op El Khannouss'

27 augustus om 22:16
Laatste update: 27 augustus om 22:16

KRC Genk heeft van Leicester City een bod op Bilal El Khannouss ontvangen. Leicester is bereid om een transfersom van 20 miljoen euro te betalen met een bonus van 3 miljoen euro en een doorverkooppercentage van 10% meldt transferjournalist Sacha Tavolieri.

Genk is niet akkoord gegaan met het voorstel van Leicester City. Volgens de Genkies is het onvoldoende voor de handtekening van de nummer tien van Genk. Genk is van plan om een tegenvoorstel te gaan doen. De 20-jarige Marokkaanse international heeft nog een contract tot de zomer van 2027.

Genk gaat in ieder geval de kassa flink laten rinkelen bij een verkoop van El Khannouss. De smaakmaker van Genk heeft volgens transfermarkt een huidige transferwaarde van maar liefst 30 miljoen euro.

UPDATE: Volgens Tavolieri heeft KRC Genk z'n tegenbod naar Leicester gestuurd. De Limburgers willen 20 miljoen euro voor El Khannouss, plus 6 miljoen aan bonussen. 

Het verschil met het laatste bod van Leicester zit hem dus nog enkel in de bonus. Als Leicester bereid blijkt te zijn om daar nog drie miljoen euro aan toe te voegen, lijkt de deal in kannen en kruiken te komen. 

Update 27/8: Volgens Tavolieri is de deal tussen Genk en Leicester helemaal in kannen en kruiken. De Limburgers zouden dinsdagavond hun zegen gegeven hebben voor een vertrek van El Khannouss. In ruil ontvangen ze nu al 23 miljoen euro. Daar kunnen nog eens drie miljoen euro aan bonussen bovenop komen én bovendien bedong Genk ook een percentage op een latere doorverkoop ter waarde van vijftien procent. El Khannouss ging eerder zelf al akkoord met een contract voor vier jaar. Woensdag legt hij zijn medische proeven af in Leicester, de dag erop zou de overeenkomst rond moeten zijn.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.