VP11 Team of the week Jupiler Pro League

VP 11: Drie uitblinkers bij Malinwa, heel wat jong geweld voorin

26 augustus om 20:16
Laatste update: 26 augustus om 20:16

Speeldag 5 van de Jupiler Pro League ligt alweer achter ons, dus is het tijd voor een nieuwe VP 11. Deze week is er geen plek voor spelers van RSC Anderlecht, KAA Gent, Cercle Brugge of KRC Genk, omdat zij simpelweg niet in actie kwamen. De andere wedstrijden zorgden niet altijd voor evenveel spektakel, maar toch konden de volgende spelers zichzelf onderscheiden! 

Revanche voor De Wolf
In doel kiezen we voor Ortwin De Wolf. De 27-jarige doelman kreeg in het verleden amper speelkansen bij Royal Antwerp FC maar kroonde zich nu tot een uitblinker tegen zijn ex-club. Een eervolle vermelding is wel op zijn plek voor Standard-doelman Matthieu Epolo, die het ook uitstekend deed voor de Rouches

Ordóñez redt de meubelen
Achterin vinden we Joel Ordóñez terug. De 20-jarige centrale verdediger was dé redder in nood bij Club Brugge, door in extremis de voorzet richting Soladio erg knap weg te werken. Daarnaast is er een plekje voorzien voor Bas Van den Eynden het winnende doelpunt kon maken voor KV Mechelen. RWDM-huurling Ilay Camara mag de verdediging vervolledigen na een sterk debuut in de basis bij Standard. 

'Speler van de Week' bij Malinwa
Bij de wekelijkse voetbalpodcast van VoetbalPrimeur.be, 'Tijd voor Voetbal', werd Patrick Pflücke verkozen tot 'Speler van de Week'. Hij mag uiteraard ook in onze VP 11 niet ontbreken na zijn fraaie assist en daarnaast uitstekende prestatie. Ook Daan Heymans kroonde zich opnieuw tot matchwinnaar bij Sporting Charleroi. De aanvallende middenvelder scoorde alwéér de winner voor de Carolo's. Met een sterke Isaac Price (Standard) en Adem Zorgane - die keer op keer blijft bevestigen bij Charleroi - is ook het middenveld volledig.

Jong geweld voorin
Voorin loopt er heel wat jong geweld rond in onze VP11. De 20-jarige Adedire Mebude was van levensbelang bij KVC Westerlo. De ex-Manchester City-speler scoorde z'n tweede doelpunt van het seizoen voor de Kemphanen. Daarnaast mag ook zijn 19-jarige ploegmakker Lucas Stassin opnieuw terugblikken op een sterke prestatie. De ex-RSC Anderlecht-spits kon de netten dan wel niet doen trillen, toch maakte hij een erg sterke indruk tegen OHL, met een fraaie assist als kers op de taart. Tot slot speelde de 22-jarige Christos Tzolis een sterke wedstrijd voor Club Brugge. Zijn doelpunt tegen FCV Dender - na een eerdere knappe combinatie - mocht er zeker en vast zijn.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.