Hayen op zijn hoede voor Dender:

Hayen is op zijn hoede voor Dender: “Team in vorm met zeer matuur voetbal”

23 augustus om 16:01
Laatste update: 23 augustus om 16:15

Pas op speeldag 4 pakte Club Brugge haar eerste driepunter van het seizoen. Royal Antwerp FC werd het kind van de rekening op Jan Breydel: 1-0. Eén zwaluw maakt de lente echter niet. Dat spreekwoord is ook Nicky Hayen niet onbekend.

Een week na de deugddoende zege tegen Antwerp staat Club Brugge voor de bevestiging. Een verplaatsing naar Dender FCV zou normaal gesproken nooit een probleem vormen, zelfs niet nu de promovendus voortvarend van start is gegaan. “De overwinning van vorige week tegen Antwerp heeft ons zuurstof gegeven, daar moeten we op verder bouwen”, stelde Hayen op zijn wekelijkse persconferentie.

Dender belooft geen hapklare brok te worden. “Toch moeten we waakzaam blijven tegen Dender”, beseft ook Hayen. “Het is een team in vorm, dat zeer matuur voetbal brengt.” Als de Club-trainer één les getrokken heeft uit het vorige seizoen, is het dat er “geen kleine tegenstanders meer zijn” in de Jupiler Pro League.

Club Brugge gaat niettemin uit van eigen sterkte, zoals het hoort. “We voelen ons met de dag sterker, en dat moeten we simpelweg laten zien op het veld, met honderd procent inzet en intensiteit”, besluit Hayen. Volgens hem zit de beste vorm van Blauw-Zwart er stilaan aan te komen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.