Vormer over tijd bij Club Brugge: “Ruzie maken met ploegmaat”

Vormer over tijd bij Club Brugge: “Ruzie maken met een ploegmaat of tegenstander”

23 augustus om 11:28

Ruud Vormer stond bij Club Brugge bekend om een bepaalde grinta in de ploeg te brengen. Het publiek opzwepen wanneer dat nodig was en een akkefietje op het veld wanneer er wat meer ‘vuur’ mocht zijn. De voormalige kapitein van Club Brugge en Foeke Booy gaan in gesprek met HLN.

In het interview onthulde Vormer enkele van zijn methoden om invloed uit te oefenen tijdens wedstrijden. "Ruzie maken met een ploegmaat of een tegenstander, dat deed ik wel eens," vertelde Vormer. 

Hij legde uit dat hij soms bewust in de clinch ging met de scheidsrechter, niet alleen om het spel te beïnvloeden, maar ook om de supporters op te zwepen. "Soms deed ik dat bewust om de supporters mee te krijgen. Er zat altijd een gedachte achter. En ik vond het wel leuk, ja," voegde hij toe.

Het belang van het "vuur aansteken" binnen een team wordt niet onderschat, vooral niet door coaches zoals Foeke Booy. Volgens Booy draait het erom als speler de vonk te zijn die het team aanwakkert, zowel tijdens de wedstrijd als op de training. "Geen verslapping dulden als speler, ook al gaat het maar om een pass- en trapvorm," aldus Booy.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.