Jupiler Pro League-wedstrijden uitgesteld door Europees voetbal

Slechts zes duels in JPL: RSC Anderlecht, Genk, Gent en Cercle komen niet in actie

23 augustus om 14:25

In het aankomende weekend zullen er in plaats van acht wedstrijden, maar zes zijn in de Jupiler Pro League. De wedstrijden RSC Anderlecht - KRC Genk en Cercle Brugge - KAA Gent worden uitgesteld in verband met de aankomende Europese wedstrijden.

Aankomende donderdag zullen Anderlecht, Gent en Cercle hun opwachting maken in de voorrondes van de Europa League en Conference League. Dan zullen de drie clubs de allesbeslissende tweede wedstrijd in het laatste tweeluik voor deelname aan de hoofdfase van de Europese toernooien spelen. Alle drie de teams wonnen donderdag hun uitwedstrijden te winnen, waardoor ze met een uitstekende uitgangspositie de return in zullen gaan.

De Pro League heeft eerder ook al besloten om de Belgische clubs een handje te helpen en hun partijen van komend weekend uit te stellen. Wanneer de uitgestelde JPL-wedstrijden van de afgelopen speelronde zullen worden ingehaald is voorlopig nog niet bekend.

Bekijk hier het speelschema van speelronde 5 in de Jupiler Pro League.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.