Het vervolg in Europa voor de Belgische clubs: tegenstanders, speeldata en lotingen

15 augustus om 23:52
Laatste update: 15 augustus om 23:52

Met Club Brugge, Union, RSC Anderlecht, Cercle Brugge en KAA Gent heeft België momenteel nog vijf deelnemers in Europa. Hoe bereiken ze respectievelijk de competitiefase van de Champions League, de Europa League en de Conference League? Wie zijn de volgende tegenstanders en wanneer vinden de lotingen plaats? VoetbalPrimeur.be praat je bij. 

Club Brugge
Als landskampioen moet Club Brugge geen voorrondes spelen. Blauw-Zwart is rechtstreeks geplaatst voor de vernieuwde 'competitiefase' van de Champions League. Club Brugge zal van september 2024 tot en met januari 2025 spelen tegen acht verschillende clubs. Het speelt vier keer thuis en vier keer uit. De loting vindt plaats op donderdag 29 augustus 2024.

Union
De Champions League-droom van Union spatte deze week uiteen In de derde voorronde geraakte de nummer twee van België niet voorbij Slavia Praag. Gelukkig voor Union is er nog het vangnet van de Europa League. De Brusselaars zijn rechtstreeks geplaatst voor de vernieuwde competitiefase van het tweede Europese toernooi en zijn dus ook zeker van nog minstens acht Europese duels dit seizoen. De loting van de competitiefase van Europa League vindt plaats op vrijdag 30 augustus 2024.

RSC Anderlecht
Naast Union kan ook RSC Anderlecht zich nog plaatsen voor de competitiefase van de Europa League. Daarvoor moet het in de Play-Offs afrekenen met Dinamo Minsk. De ploeg uit Wit-Rusland schakelde deze week Lincoln Red Imps uit Gibraltar uit. Op donderdag 22 augustus speelt Anderlecht in Hongarije tegen Dinamo Minsk. De terugmatch in het Lotto Park is een week later voorzien op 29 augustus. Schakelt Anderlecht Minsk uit dan kent het op vrijdag 30 augustus zijn tegenstanders voor de competitiefase van de Europa League. Blijkt Minsk te sterk? Dan zakt Anderlecht af naar de competitiefase van de Conference League. Ook die loting vindt plaats op vrijdag 30 augustus.

Cercle Brugge
In de derde voorronde van de Europa League geraakte Cercle Brugge in twee duels niet voorbij het Noorse Molde FK. Voor Cercle Brugge wacht nu de Play-Offs van de Conference League. Deze worden afgewerkt op donderdag 22 augustus en donderdag 29 augustus. Cercle Brugge neemt het op tegen Wisla Krakow uit Polen Schakelt Cercle Brugge zijn volgende tegenstander uit dan plaatst de Vereniging zich voor de groepsfase van de Conference League. De loting vindt plaats op vrijdag 30 augustus 2024. Bij een nederlaag over twee wedstrijden is het Europees uitgeteld. 

KAA Gent 
KAA Gent schakelde donderdag met de nodige moeite Silkeborg IF uit. In de Play-Offs van de Conference League wacht nu Partizan Belgrado uit Servië. Een nederlaag over twee duels betekent Europese uitschakeling. Bij winst over twee duels plaatst Gent zich voor de competitiefase van de Conference League. De loting is op vrijdag 30 augustus. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.