Wedstrijdverslag Union Saint-Gilloise tegen Slavia Praag

Union verliest weer en kan vaarwel zeggen tegen Champions League-droom

13 augustus om 22:25
Laatste update: 13 augustus om 22:25

Union Saint-Gilloise is er niet in geslaagd door te stoten in de Champions League. Na de 3-1-nederlaag op Slavia Praag van vorige week stond Union voor een zware opgave om de kans op deelname aan de Champions League in leven te houden. Dat lukte dan ook niet: op het Lotto Park verloor Union met 0-1.

Union-coach Sébastien Pocognoli had gekozen voor het spitsenduo Kevin Rodriguez en Promise David en ook Anouar Ait El Hadj stond in de basisploeg. Dennis Eckert Ayensa en Fedde Leysen werden daardoor verbannen naar de reservebank. 

Al meteen kon Slavia een plaagstoot uitdelen. Kevin Mac Allister was nog niet goed wakker en werkte de bal slecht weg, zo kregen de Tsjechen een flinke kans om al binnen drie minuten voor te staan, maar middenvelder Christos Zafeiris faalde. Nog binnen de vijf minuten mochten de bezoekers een eerste corner nemen en alweer was het gevaarlijk. Maar in tegenstelling tot vorige week overleefde Union de openingsfase nu wel.

Na twintig kwamen de Unionisten beter in de match en er waren prikjes van Cameron Puertas en twee keer Rodriguez. Pas vlak voor rust was er een grote kans, toen spits David bijna profiteerde van geschutter in de Tsjechische defensie. Zijn kopbal eindigde echter jammerlijk op de dwarsligger.

Slavia was na de zege in eigen huis vooral naar België gekomen met de intentie de rangen gesloten te houden en Union had het daar duidelijk erg moeilijk mee. De Tsjechen hielden de ruimtes erg klein en de Belgische vice-kampioen was vooral veel te onnauwkeurig om door de hechte defensie te kunnen voetballen.

Pocognoli probeerde met een aantal wissels nog het tij te keren, maar ook Mathias Rasmussen, Elton Kabangu en Casper Terho konden geen potten breken voor de thuisploeg. 

In de slotfase was het Vaclav Jurecka die de Union-droom helemaal aan diggelen schoot en Slavia de zege bezorgde. Geen Champions League-voetbal voor Union dus dit seizoen. Voor de mannen van Pocognoli rest na de teleurstellende uitschakeling nu een vervolg in de Europa League.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.