Cercle Brugge uitgeschakeld in Europa League tegen Molde

Dapper Cercle Brugge komt met 10 man te kort tegen Molde FK

15 augustus om 21:53

Cercle Brugge heeft in het Jan Breydelstadion met 1-0 gewonnen van Molde FK. Namens groen-zwart wist Abdoul Kader Ouattara het net te vinden nadat de ploeg met 10 man kwam te staan door de rode kaart van Abu Francis in de 29e minuut. De zege is onvoldoende om door te gaan in de Europa League. Hierdoor moet Cercle Brugge het gaan opnemen in de Play-Offs van de Conference League voor een plaats in de groepsfase.

Cercle Brugge nam het in het Jan Breydelstadion op tegen Molde FK. De match startte in evenwicht. Cercle Brugge probeerde wel, maar Molde had weinig moeite om stand te houden tegen groen-zwart.

Cercle Brugge begon meer vertrouwen te krijgen, totdat in de 30e minuut het noodlot toesloeg. Abu Francis ging fel in duel en kreeg hiervoor een gele kaart. De VAR greep in en de scheidsrechter Balazs Berke werd naar het scherm geroepen. Er werd besloten om Francis een rode kaart te geven.

Cercle Brugge leek aangeslagen na de rode kaart, maar bleef toch geloven in een stunt. In de 41e minuut leverde dit de voorsprong op. Uit een hoekschop kon Daland op doel koppen. Ouattara reageerde het snelst op de rebound en bracht Cercle op voorsprong. Hierdoor ging de Vereniging rusten met een nipte voorsprong.

Ook in de tweede helft bleef Cercle Brugge geloof houden in een stunt tegen Molde. De ploeg toonde zich gevaarlijk en bij vlagen was er niet te zien dat Cercle Brugge met een man minder speelde.

De tijd begon te dringen voor Cercle Brugge, maar de tweede treffer werd maar niet gevonden. Muslic bracht Kevin Denkey en de spits was dichtbij, maar kon geen treffer noteren.

Cercle Brugge nam meer risico’s, waardoor de ruimtes erg groot werden. De Vereniging toonde zich dapper en dit leverde een aantal kansen op voor Molde. Beide ploegen wisten uiteindelijk niet meer te scoren. De winst van Cercle was onvoldoende, hierdoor gaat Cercle Brugge door naar de Play-Offs van de Conference League.